Energy saving

Middels kennis van processen en technieken kan CMS u adviseren omtrent energiebesparing. CMS biedt diverse tools voor het identificeren van energiebesparende maatregelen (zoals de rapportage en reparatie van lekdetectie) en het uitvoeren hiervan.

CMS is dealer van SMC. 

Energy Efficiency

Het efficiënt omgaan met energie is zeer belangrijk. Neem bijvoorbeeld het Klimaatakkoord waar 195 landen zich aan geconformeerd hebben.  Veel industriële bedrijven beseffen onvoldoende welke factoren van invloed zijn op het uiteindelijke resultaat van hun productie.
Machines kunnen aan productiviteit verliezen bij verkeerde technologische keuzes, maar ook als de persluchtvoorziening niet optimaal is. Bovendien zijn dan de bedrijfskosten onnodig hoog.

Als wij kijken naar de Europese industrie gaat 10% van het energieverbruik op in perslucht, jaarlijks 80 TWh.  De kostprijs van perslucht bestaat voor 75% uit het energieverbruik van de compressor.

Binnen een productielocatie is onderstaand een gemiddelde verdeling voor persluchtverbruikers. 

In een goed uitgelegd persluchtsysteem is dat circa 0,02 – 0,03 €/mᶾ (ANR).

(Bron: Rijksdienst van Ondernemend Nederland, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken).

SMC Pneumatics en CMS bieden onderstaande dienstverlening aan

ISO8573:1-2010

De kwaliteit van perslucht en de keuze van pneumatische componenten hebben invloed op de werking van systemen en processen. Efficiënt energieverbruik, gewichtsbesparing en compacte producten staan centraal. Verder gaan wij in op de kwaliteitsklasse volgens ISO 8573-1:2001 (type verontreiniging, drukdauwpunt en olieconcentratie). Het vaststellen daarvan verschilt per fabriek of productielijn.

Thema’s als blaaslucht, vacuüm, actuatoren en luchtbesparende ventielen worden tijdens de workshop uitgebreid besproken. Welke blaasmond werkt het beste voor uw applicatie?

AS-R & AS-Q

SMC heeft nieuwe energiezuinige snelheidsregelventielen (AS-R en AS-Q serie) ontwikkeld om het persluchtverbruik tijdens de retourslag van een cilinder te verminderen. De oplossing was nog niet eerder zo compact op de markt beschikbaar.

De AS-R serie reduceert de werkdruk van de retourslag van een cilinder, waardoor maar liefst 25% energie wordt bespaard ten opzichte van een standaard snelheidsregelventiel. Na omschakeling naar de uitgaande slag voorkomt de AS-Q serie met zijn slow-start functie het plotseling uitschieten van de zuigerstand. Zodra de cilinder in beweging is, wordt vervolgens de volledige druk toegepast.

De AS-R en AS-Q heeft geen negatieve invloed op de snelheid van uw productieproces.

De nieuwe SMC-ventielen zijn eenvoudig te monteren. Eindgebruikers kunnen hun persluchtverbruik eenvoudig verminderen door hun standaard snelheidsregelventielen te vervangen door de nieuwe energiezuinige variant van SMC.